Örebro jobb för socionom

Att söka efter Örebro jobb för socionom innebär att öppna dörren till en värld av möjligheter i en stad som värderar socialt arbete och välfärd högt. Örebro, känd för sin engagerade socialtjänst och innovativa sociala program, erbjuder en unik arbetsmiljö för socionomer som är redo att anta utmaningar och göra en skillnad. Denna artikel utforskar arbetsmarknaden för socionomer i Örebro och ger värdefulla insikter för de som önskar utveckla sin karriär inom detta viktiga område.

Varför Örebro?

Örebro är en dynamisk och växande stad med en stark gemenskap och en tydlig vision för social välfärd. Staden satsar på att erbjuda högkvalitativa sociala tjänster och har en mångfald av arbetsmöjligheter för socionomer. Med sin rika historia, kulturella liv och goda livskvalitet är Örebro inte bara en utmärkt plats att arbeta på, utan också att leva i.

Marknaden för Örebro jobb för socionom är bred och inkluderar arbete inom kommunal socialtjänst, privata vårdgivare, ideella organisationer och utbildningssektorn. Socionomer i Örebro har möjlighet att arbeta med en rad olika målgrupper, inklusive barn och unga, äldre, personer med funktionsnedsättning, och individer med missbruksproblematik.

Specialområden och möjligheter

Örebro erbjuder socionomer chansen att specialisera sig inom en rad olika områden, såsom familjevård, missbruk och beroende, psykisk hälsa, och socialt arbete inom skolan. Stadens fokus på forskning och utveckling inom socialt arbete ger också möjligheter för de som är intresserade av att kombinera praktiskt arbete med akademisk forskning.

Arbetet som socionom i Örebro är inte utan sina utmaningar. Det kräver ett starkt engagemang och en förmåga att hantera komplexa sociala frågor. Men det erbjuder också stora belöningar, inklusive möjligheten att göra en konkret skillnad i människors liv och bidra till en mer rättvis och inkluderande samhällsutveckling.

Att söka jobb som socionom i Örebro

När du söker Örebro jobb för socionom, är det viktigt att presentera en stark ansökan som tydligt visar dina kvalifikationer, erfarenheter och motivation för yrket. Nätverkande kan också spela en stor roll i din jobbsökning, och det finns många professionella nätverk och evenemang i Örebro som kan hjälpa dig att bygga kontakter inom branschen.

För de som är intresserade av att vidareutveckla sin karriär erbjuder Örebro goda möjligheter för professionell utveckling och vidareutbildning. Många arbetsgivare stödjer kontinuerligt lärande och specialisering, och det finns även tillgång till akademiska kurser och program relaterade till socialt arbete vid lokala utbildningsinstitutioner.

Bygg din framtid i Örebro

För den passionerade socionomen är Örebro en stad med obegränsade möjligheter. Oavsett om du är nyexaminerad eller en erfaren professionell, erbjuder Örebro en spännande miljö för att utveckla din karriär, bredda din kompetens och bidra till samhällets välfärd. Örebro jobb för socionom är inte bara en karriärväg – det är en chans att göra verklig skillnad.

Långholmen Kajak hjälper dig med dina behov

Stand Up Paddleboard (SUP) har de senaste åren växt i popularitet som en rolig och avkopplande vattensport. SUP är inte bara en njutbar fritidsaktivitet utan också en utmärkt träningsform som kombinerar balans, styrka och uthållighet. Detta har lockat människor från olika bakgrunder och åldersgrupper att prova på sporten.

Detta har skapat en stor marknad för uthyrning och försäljning av SUP-brädor. Det finns därför flera aktörer på marknaden som specialiserar sig på SUP och närliggande vattensporter. Långholmen Kajak är ett företag som hjälper dig med dina behov av SUP-utrustning. I denna artikel kommer vi att utforska olika aspekter av att starta och driva en framgångsrik verksamhet inom uthyrning och försäljning av SUP-brädor.

Långholmen Kajak är en duktig aktör på marknaden

För att lyckas i branschen är det viktigt att förstå både marknaden och kundernas behov. Här är några nyckelfaktorer att beakta:

 • Placering. Placeringen av verksamheten är avgörande för dess framgång. En idealisk plats är nära vatten, som sjöar, floder eller havet, där SUP är populärt och tillgängligt. Se till att det finns tillräckligt med utrymme för förvaring av brädor och utrustning samt parkering för kunder.
 • Målgrupp. Identifiera din målgrupp och anpassa ditt utbud efter deras behov. SUP-brädor finns i olika storlekar och stilar för att passa olika användare, från nybörjare till erfarna paddlare. Erbjud olika typer av brädor, inklusive uppblåsbara och hårda, samt paddlar och säkerhetsutrustning.
 • Prissättning. Etablera konkurrenskraftiga priser för både uthyrning och försäljning av SUP-brädor, samt för tillbehör och tjänster. Ta hänsyn till faktorer som inköpspris, underhåll, säsong och konkurrens när du sätter dina priser. Erbjud gärna paketlösningar och rabatter för större grupper, långtidshyra eller återkommande kunder.
 • Marknadsföring. För att nå ut till potentiella kunder är det viktigt att ha en stark marknadsföringsstrategi. Använd sociala medier, hemsidor och lokalannonsering för att öka kännedomen om din verksamhet. Samarbeta med lokala turistbyråer, hotell och andra relaterade företag för att bredda din kundbas. Erbjud också prova-på-dagar eller evenemang för att locka nya kunder.
 • Kundservice. Se till att erbjuda en utmärkt kundservice för att skapa långvariga relationer med dina kunder. Utbilda din personal i SUP-tekniker för att veta vad kunderna behöver.

Detta är förstås faktorer som Långholmen Kajak har stenkoll på!

Därför kan du vilja köpa båt och bli båtägare

Är du en person som fullkomligen älskar att åka omkring på det öppna vattnet? Kanske gillar du att fiska eller bara att segla omkring och njuta av den friska luften och solskenet? Oavsett anledning kan det vara en bra investering att köpa båt. Läs vidare för att få insikt i varför du bör överväga att göra detta!!

3 goda skäl köpa båt och bli båtägare

Det kan finnas många olika skäl till att du vill köpa båt. Några exempel på sådana anledningar är att du lockas av:

 • Tillgången till nya upplevelser. När du äger en båt öppnas plötsligt en helt ny värld av möjligheter upp för dig. Du kan utforska nya vatten, besöka nya platser och hitta dolda smultronställen som bara är tillgängliga via båt. Därmed kan detta vara en bra anledning att bli båtägare och ta med din familj på vattenburna äventyr där ni kan skapa minnen tillsammans.
 • Att investera i en värdefull tillgång. Att köpa båt kan vara en bra investering över tid om du tar väl hand om din nya båt. Med rätt underhåll kan nämligen båten skänka dig mycket glädje under många år framöver. Dessutom är detta en investering i en värdefull tillgång som faktiskt kan bibehålla sitt värde över tid. I vissa fall kan den till och med öka i värde vilket gör att du då kan sälja båten till en vinst lite längre fram i tiden.
 • Den stora friheten och flexibiliteten. Ytterligare ett bra skäl till att bli båtägare är att du lockas av den stora frihet och flexibilitet som ett båtägande medför. När du äger en egen båt har du friheten att färdas vart du vill, precis när du vill. Du behöver då inte längre bekymra dig över tidtabeller eller att boka en plats på en färja. Istället kan du själv bestämma dig för vart du ska färdas och sedan ha full kontroll över din fritid. Dessutom slipper du oroa dig för trafikstockningar och att leta efter lediga parkeringar när du färdas på öppna vatten.

Kort och gott är alltså en båt en fantastisk investering som du också själv kommer kunna ha stor glädje av!

Experterna på åtelkameror tipsar om de bästa kamerorna

Med hjälp av en åtelkamera kan du enklare hålla koll på det lokala djurlivet på och omkring din mark. Till exempel kan du använda en sådan kamera för att hålla koll på om vildsvin eller andra oönskade djurarter rör sig på marken. Utifrån den informationen kan du sedan vidta nödvändiga åtgärder för att försöka hålla nere populationen. Detta kan vara ett skäl så gott som något till att surfa in hos experterna på åtelkameror och införskaffa en sådan.

Men även du som ägnar dig åt djurhållning kan gynnas av att införskaffa en sådan kamera. För med hjälp av en åtelkamera kan du bland annat övervaka din mark och få nys om huruvida varg eller andra rovdjur rör sig på den. Om så är fallet kan du bli uppmärksam på detta i god tid för att kunna skydda dina boskapsdjur efter bästa förmåga.

Fortsätt att läsa för att få ytterligare information om dessa produkter och deras användningsområden!

Dessa produkter tipsar experterna på åtelkameror om

Enligt experterna på åtelkameror finns det flera olika produkter av detta slag som kan vara värda att spana in. Några exempel på sådana är:

 • Hunter Premium Pro
 • Reolink GO
 • Denver WCT-5003
 • Luxorparts åtelkamera.

Du behöver helt enkelt göra ditt val utifrån ditt aktuella behov och din budget. Vill du till exempel välja budgetvalet eller en kamera som är lite mer premium? Oavsett vilket kan du surfa vidare till den länkade sajten för att lära dig mer om de olika produkterna!

Såväl jägare som djurälskare kan använda sig av dessa kameror

Utöver de användningsområden som vi redan har gått igenom finns det även ytterligare sätt på vilka du kan använda en åtelkamera. Till exempel kan du som jagar använda en sådan för att ta reda på var djuren befinner sig och hur det lokala djurlivet rör sig. Utifrån denna information kan du sedan välja det bästa stället att sätta upp ditt jakttorn och jaga på.

Men även om jakt kanske inte riktigt är din grej kan du ha stor nytta av en åtelkamera. Du kan exempelvis sätta upp en sådan för att kunna iaktta och fotografera vilda djur i deras naturliga levnadsmiljöer.

Publicerat i Ny

Hitta lediga jobb som sjuksköterska hos ett bemanningsföretag

Du kanske redan har övervägt möjligheten att låta dig matchas mot lediga jobb som sjuksköterska av ett bemanningsföretag? Detta är nämligen en möjlighet som många sjuksköterskor i vårt avlånga land överväger. Här berättar vi vilka fördelar det kan medföra för dig om du väljer att göra slag i saken och ta denna möjlighet!

Att matchas mot lediga jobb som sjuksköterska

Fördelarna med att jobba som sjuksyrra på bemanning och låta dig matchas mot olika uppdrag är förstås flera. Till att börja med kan du ofta förvänta dig att få lite bättre betalt. Men det finns även andra fördelar med denna lösning, såsom att:

 • Bemanningsföretaget hjälper dig att hitta jobb som passar just dig. När du söker lediga jobb som sjuksköterska kan det kännas tryggt att ha uppbackning av ett skickligt bemanningsföretag. Bemanningsföretaget kan nämligen hjälpa dig att hitta de uppdrag som passar just dig bäst. Alla sjuksyrror är nämligen livegna individer och skiljer sig åt när det kommer till förutsättningar och behov. Därför är det viktigt att uppdragen som du tar på dig överensstämmer väl med din profil.
 • Du kan matchas mot uppdrag som du annars kanske inte hade sökt. En annan fördel med att ta sig an uppdrag via ett bemanningsföretag är att du på detta vis kan matchas mot uppdrag som du kanske annars inte hade sökt. Till exempel kan du eventuellt hamna i en sjukhusmiljö på landsbygden som du aldrig ens i dina drömmar hade funderat på att arbeta i. Men när du väl hamnar där och ger det hela en chans kan du finna att du trivs precis lika bra som fisken i vattnet!
 • Du kan välja mellan att arbeta på landsbygden eller i en stadsmiljö. Våra svenska bemanningsföretag har flera olika uppdragsgivare som är sugna på att anlita dig och nyttja dina tjänster. Därmed kan du ofta välja mellan att arbeta för en uppdragsgivare vars arbetsplats är belägen antingen på landsbygden eller i en stad. Det kan hjälpa att vara lite flexibel och kunna arbeta i bägge miljöer, men i slutändan är det dina personliga preferenser som styr matchningen. Så om du hellre jobbar i en stadsmiljö än på vischan har din kontaktperson på bemanningsföretaget faktiskt ingenting att säga till om!

Vikten av kamerabevakning för företag kan knappast överskattas

Det går knappast att överskatta vikten av att använda kamerabevakning såväl invändigt i företagets lokaler som för att övervaka fastigheten utvändigt. Det finns många skäl till att du som företagare bör överväga att investera i denna typ av säkerhetsutrustning. Här kommer vi gå igenom några av de allra viktigaste skälen!

Brottsligheten är hög och du som företagare behöver tänka på säkerheten

Tyvärr är brottsligheten i vårt land relativt hög och företag är inte heller förskonade från den. Därför har många företagsägare säkerheten i åtanke och vill göra allt som står i deras makt att värja sina företag från de förhärdade brottslingar som härjar i området. Detta dels för att de anställda på företaget ska känna sig tryggare att gå till jobbet. Men det finns också fler skäl att göra en investering av detta slag, såsom att säkra företagets egendom och tillgångar.

Detta kan naturligtvis göras på flera olika sätt. Ett av de mer effektiva sätten är genom att installera utrustning för kamerabevakning på företagets ägor. Genom att göra detta kan du ta del av videomaterial såväl i realtid som i efterhand. Du kan också använda dig av funktioner för övervakning, rörelsedetektion och liknande för att stärka säkerheten på företaget och ta den till en helt ny nivå!

3 skäl för företag att investera i kamerabevakning

Det finns många goda skäl för företag att investera i kamerabevakning, däribland dessa argument:

 • Smidig installation. Idag finns det gott om kamerautrustning ute på marknaden som är enkel att installera. När du anlitar ett säkerhetsföretag för att köpa in utrustningen kan du dessutom få hjälp med installationen av en professionell installatör.
 • Investeringen sparar dig pengar. De säkerhetsprodukter som hjälper dig att bevaka företagets ägor med kameror bör ses som en investering. I förlängningen hjälper de nämligen dig och ditt företag att spara pengar. Detta genom att det förebyggande arbetet kring inbrott, stölder och annan brottslighet förbättras mycket genom användandet av sådan utrustning.
 • Möjlighet till övervakning på distans. Den moderna tekniken gör det ofta möjlighet för dig som företagare att övervaka ditt företag på distans via säkerhetskameror. Detta kan du vanligtvis göra med hjälp av din dator eller smartphone. Dessutom kan du ta emot notifikationer när kamerorna upptäcker någonting som du behöver uppmärksammas på.

Löpband i hemmet ger mer träning

Med ett löpband kan du träna precis när och hur du vill. Många har svårt att få till den där löpningen, vädret kanske är dåligt eller så är gymkortet för dyrt? Med ett löpband i hemmet finns det ingen ursäkt för att löpningen inte ska bli av.

Ett löpband är en av de mest populära träningsmaskinerna att ha i hemmet. På ett löpband kan du både springa och gå och du kan dessutom träna intervaller. Ett löpband är kanske så populärt eftersom vårt svenska väder inte alltid bjuder på optimalt löpningsväder. Under vintern kämpar löpare med vädret och underlaget och under sommaren med pollenallergier.

Olika löpband passar för olika behov

Beroende på hur ofta och hur mycket du ska springa så kan du titta på olika modeller av löpband. De billigaste löpbanden är anpassade för dig som inte springer jättemycket. De är i regel lite mindre robusta och har en enklare dämpning och mindre kraftig motor. Om du går upp i prisklass får du istället mer motor, bättre dämpning och större löpyta. Om du är en ambitiös löpare bör du satsa på ett löpband som har hög prestanda. Ett sådant löpband har hög byggkvalité och kan därför användas regelbundet och av många. Ett sådant typ av löpband är i regel mycket tyngre än ett enklare löpband i budgetklassen, något som kan göra det svårt att ha i hemmet. Vissa har dock hjul undertill så att de blir lättare att handskas med, vissa går även att fälla ihop och stuva undan. En feature som många uppskattar på ett löpband är de proffsiga datorerna som kommer med många löpband. På en display kan du välja olika alternativ och lägga upp din träning så som du vill ah den. Sådana löpband kan ha inbyggda högtalare eller s kallad pulskontroll där du kan mäta din puls. En funktion som de flesta gillar med ett löpband är när man kan simulera backar genom att höja och sänka bandets lutning. På så sätt får du enkelt den backträning som du och din rumpa så väl behöver. Hitta löpband hos Fitnessfrank.com.

Läkarintyg – För de flesta tillfällen

När finns behov av ett läkarintyg i Stockholm? En läkarmottagning i Stockholm listar 16 olika tillfällen som ”de vanligaste” så det finns betydligt fler tillfällen än vad många tänker på. Just denna mottagning har specialiserat sig på läkarintyg och ger därmed ingen annan vård eller behandling. Men även ”vanliga” läkarmottagningar i Stockholm kan ge en rad olika intyg. Exempel är:

Lastbil/Buss – Vid körkort i högre behörighet krävs läkarintyg både när körkortet ska tas samt när det ska förlängas.

Tävlingar – Vissa tävlingar där påfrestningarna är höga kräver läkarintyg för att man ska få delta. Vilka krav som måste vara uppfyllda varierar mellan sport, förbund och tävling.

Adoption – Intyg måste finnas på att de blivande föräldrarna inte har någon kronisk sjukdom eller skada som innebär försämrade möjligheter att ta hand om barnet. Det kan även finnas olika krav från olika länder.

Dykning – När en dykutbildning påbörjas ska man först fylla i en hälsodeklaration. Svarar man ja på någon av frågorna kan en konsultation krävas av läkare och eventuellt en undersökning ske. Allt handlar om säkerhet för den peson som dyker. Men även till viss del säkerhet för de som dyker tillsammans.

Sjöfart– För att jobba inom sjöfart krävs att man både har god syn och hörsel. Det kan även finnas andra krav beroende på inom hur stort område man förväntar sig arbeta. Utöver undersökning och intyg på god hälsa rekommenderar Transportstyrelsen att sjömän som vill ha behörighet till obegränsad fart ska vaccinera sig mot tuberkulos.

Försäkringar – Både vid livförsäkring, pensionsförsäkring och barnförsäkring kan ett läkarintyg krävas. Detsamma kan gälla sjukförsäkring och ibland olycksfallsförsäkring. Orsaken är att dessa ger ersättning vid tillfällen där latenta sjukdomar kan ha en stor påverkan. För försäkringsbolagen är det viktigt att de inte försäkrar personer där statistiken är hög på att ersättning kommer att krävas inom kort.

Mastarbete – Om arbete ska ske i stolpar eller master finns det ett krav på att man måste ha läkarintyg innan arbetet påbörjas. Därefter behöver undersökning ske en gång per år för att det ska finnas intyg på att man inte har sjukdomar som kan öka skaderisken vid arbete på den höga höjden.

Här kan du få assistans i Göteborg

Första steget för att få personlig assistans är att skicka in en ansökan till Göteborgs Stad. Är behovet däremot mer än 20 timmar varje vecka är det Försäkringskassan som ska ha ansökan. Efter att en bedömning skett kommer beslut ges om assistans beviljas eller om personen anses klara sig själv så att någon assistans inte behövs. Om assistans beviljas har man flera olika aktörer att välja mellan.

Kommunal assistans

Ett alternativ är att begära assistans från Göteborg kommun. Det är då socialkontoret som har hand om dessa frågor och som man kan vända sig till. Via handläggare kan man även få information kring vilka privata aktörer som det går att välja på i Göteborg. Detta alltså om man väljer att inte låta kommunen utföra detta jobb.

Kooperativ

I större städer är det vanligt att ett par kooperativ finns att välja som assistanssamordnare. Det gäller därmed även för Göteborg. Dessa kooperativ kan ha olika inriktning eller ideologi bakom den verksamhet och service som erbjuds så man bör alltid läsa på och jämföra dem mot varandra.

Privata företag

Det finns drygt 20 privata företag som har kontor i Göteborg och erbjuder assistans i och omkring staden. Det är även det allra vanligaste alternativet när det kommer till assistans.
Enligt statistik är det ungefär 2400 personer som har assistans i Göteborg och av dessa är det ca 580 som låter kommunen genomföra denna service. Det motsvarar alltså ca 25%. Det kan ställas mot de som får hjälpen via ett privat företag vilket är 63%. De som valt att få hjälp via ett kooperativ var 9%. Detta enligt statistik från Försäkringskassan från 2018. Självklart kan det ändras något år till år men det är siffror som även är på liknande nivå över stora delar av Sverige.
Ett alternativ är även att låta en familjemedlem utföra all assistans men detta är alltså inte i närheten så vanligt som att ha extern hjälp via kommunen, kooperativ eller privat assistansföretag.

Vid frågor kring assistansbolag i Göteborg finns råd via assistansföretag.

Cykelsits eller cykelvagn?

Cykelsits eller cykelvagn?

Vill du ha barnet/barnen med på en cykeltur? Eller kanske till och med en längre cykelsemester? Cykelvagnar och cykelsitsar passar onekligen bra för olika tillfällen. Det kan ändock vara svårt att veta vad man ska välja. Här ger vi några för- och nackdelar att ha i åtanke.

Ekonomin

En cykelvagn är normalt dyrare än en cykelsits. Ska man köpa en cykelvagn kan det lätt bli över tusenlappen, även om det finns billigare modeller än så. Många väljer att kolla på andrahandsmarknaden. Gör man det, gäller det att man kollar igenom cykelvagnen ordentligt så att det inte finns några brister. Viktigt är att läsa tester och recensioner innan man köper en modell och ger sig ut på vägarna med barnen.

Antal passagerare

Ska man ha med sig två barn är en cykelvagn en praktisk lösning. Ofta finns det gott om plats för unga tvillingar eller syskon att åka med i vagnen. Många väljer dock istället att köpa en frontmonterad cykelsits och en bakmonterad. En del skulle dock rekommendera cykelvagn just när det gäller fler passagerare än. Många anser helt enkelt att det är säkrare så.

Har man bara en passagerare är cykelvagn kanske inte det bättre alternativet. Man kan då ha en frontmonterad cykelsits och på så vis få full uppsikt över barnet – vilket man knappast har om de sitter i en cykelvagn.

Trygghet

En del barn kan tycka att det är lite läskigt att åka med på en cykeltur. För dessa barn anser många att en frontmonterad cykelsits är det bästa alternativet. Barn och förälder är då väldigt nära varandra, vilket gör barnet tryggare. Tryggare är det kanske också för föräldern, som har full uppsikt över barnet. Läs mer om detta nedan.

Uppsikt

En nackdel med cykelvagn är att man knappast har särskilt god uppsikt över barnet eller barnen. Här är en frontmonterad cykelsits ett bättre alternativ. I en cykelvagn är barnet långt bort och det kan bli svårt att kommunicera, inte minst om man cyklar i en stad med mycket trafik och buller.

En bakmonterad cykelsits ger troligen bättre uppsikt än en cykelvagn – men en frontmonterad cykelsits är troligen det bästa alternativet vad gäller detta.